Strategisch Vitaliteits Management

Op naar vitale teams! 

Bij het ene team lijkt de vitaliteit af te spatten, bij het andere team voelt het aan als stressvol en gezeur. Hoe komt dat? Maar vooral, hoe maak je van een gestrest team, een team waar wel vitale medewerkers samenwerken en op elkaar kunnen bouwen. Waar mensen constructief samenwerken, elkaars talenten benutten, successen én teleurstelling durven delen en met plezier naar hun werk gaan? 

Vitaliteit gaat over energie! Energie van mensen, van medewerkers, van teams, van afdelingen en dus van organisaties. 

Als wij denken aan energie, dan denken wij aan een bijenkorf. In de bijenkorf werken alle bijen met en naast elkaar en iedere bij weet precies wat die moet doen. Samen bereiken ze veel meer dan in hun eentje. De hele bijenkorf zoemt en straalt enorme energie uit. Dat is ons beeld bij een vitale organisatie.

  

En ziet u het zich voor u? Uw bedrijf als een krachtig en vitaal bedrijf? 

Vitale organisaties draaien om groepen. We zien grootste successen door samenwerking van de hele groep. De sleutelrol om hier aan te werken ligt bij de leidinggevenden. Zij hebben de taak om de energie van hun team te managen en dat is Strategisch Vitaliteitsmanagement. Leidinggevenden kunnen dit leren op een manier die bij hen past. 

Het doorlopen van dit praktische Leiderschapsprogramma resulteert in een vitaal team met een fundament op basis van de principes van Ostrom. Concreet betekent dit dat mensen in de lijn nieuwe vaardigheden gaan krijgen om de energie op hun afdelingen/teams te managen en te richten.  

Nieuwsgierig? Neem contact op voor een strategiegesprek.